Grauw’s blog

Vuurfestival in Kurama

October 25th, 2006

(Sorry to English readers, these logs are in Dutch, but you can look at the pictures ;))

Ik heb wat nieuwe foto’s geupload:

En voor wat filmpjes die ik heb gemaakt, ga naar mijn video’s op YouTube.

Afgelopen zondag zijn we naar een parade bij het keizerlijk paleis geweest, en daarna naar een vuurfestival in Kurama (40 min. fietsen vanaf Kyoto, heuvelop) (30 min. heuvelaf :)). Zie de foto’s en de filmpjes hierboven. Het festival heet in het Japans 鞍馬の火祭 (Kurama no hi matsuri), wat letterlijk vertaalt naar Kurama vuurfestival.

Kyoto-shinbun (Kyoto dagblad) heeft op hun site ook wat video en foto’s van Kurama no hi matsuri van de afgelopen jaren: KYOTO SHINBUN: 鞍馬の火祭.

Een filmpje van het vuurfestival:

Grauw

Comments

by GuyveR800 at 2006-10-25 22:03

Leuke foto’s weer, Grauw :)

Maaruh, http://picasaweb.google.com/l.holst/Japan20061022/photo#4989484975308472338 is volgens Debby drogende rijst. :P

Rijstbalen by Grauw at 2006-10-26 11:57

Ah, sou desu ka. Ik heb het veranderd :).

(Ik weet ook niks van akkerbouw :))

Hier je zussie by Nienke at 2006-10-28 23:52

hey laurens,

hier eens een woordje van je zusje, je verhalen klinken allemaal heel erg leuk, en ook je foto’s zien er erg mooi uit. De keizerlijke parade en de tuinen zien er heel mooi uit. Allemaal heel erg japans. Wat niet zo gek is als je in Japan zit maar goed. Ook het vuurfeest ziet er gezellig uit. Leuk dat je ook dat soort feesten weet, en er ook heen gaat. Dan krijg je toch veel van de Japanse cultuur mee.

Hoop dat alles veder goed gaat en dat het leuk is.
Groetjes Nienke

perpernoten in Kyoto? by ome Jean at 2006-12-05 23:36

He die Laurens,

Alles goed daar in het oosten?
Er is al een poos niks verschenen op je weblog. Heb je er geen tijd voor of is er andere malheur? Ik hoop het niet.
We hebben net met oma Marga naar je website zitten kijken en ons zitten verbazen hoe westers en dus bekend, maar even later weer hoe anders alles uitziet. Leuk dat je ook gewone straatbeelden hebt gemaakt. Dat zegt vaak meer over een land dan de toeristische highlights. Maar zo’n parade mag je natuurlijk ook niet missen.
Het ziet er uit alsof je er een leuke tijd hebt.
Een tijdje geleden hebben we de film “Lost in translation” gezien. Ik moest daar meteen aan denken bij het zien van je foto’s. Een bijna bekende westerse wereld waar je toch in kunt verdwalen omdat je er eigenlijk geen donder van snapt. Maar misschien werkt het voor jou wel anders omdat je medestanders hebt in je avontuur.
Sinterklaas gaat dit jaar zeker aan je schoentje voorbij he? Hier wordt het dit jaar wel weer goed gevierd. Marga heeft op dat korte stukje naar Hilversum twee uur in de file gestaan vanwege sinterklaasdrukte. Dat zegt wel wat over ons Nederlanders. Wij vieren het bescheiden maar toch gezellig met zijn drietjes. In elk geval hebben we prachtige volle maan die door de bomen schijnt. Ik neem er nog een pepernoot bij.
Groetjes van ome Jean (en natuurlijk ook van tante Hanneke)

Re: Pepernoten by Grauw at 2006-12-09 18:41

Hoi Jean en Hanneke!

Ja, alles is hier prima! Het weblog moet ik weer eens updaten, mam zegt het ook al de hele tijd :). Ik heb alleen wel ondertussen best veel foto’s gemaakt (met twee uitjes van de universiteit) dus het kost even tijd om dat allemaal op orde te krijgen en er een samenhangend geheel van te maken.

Ik ga Lost in Translation denk ik maar eens overnieuw kijken, ik heb hetzelfde al van veel mensen gehoord (ook die hier), en de film gaat daar natuurlijk ook over, maar er is bij mij toch niet zo heel veel van bij gebleven geloof ik. Dus ik moet even bijspijkeren. Ongetwijfeld vind ik bepaalde scenes nu ook veel vermakelijker als toen ik hem eerst keek, dus ik kijk er naar uit ^_^. Maar inderdaad helpt het denk ik wel veel dat ik hier midden tussen een heleboel internationale studenten zit, en zelfs ook best veel Nederlanders (misschien iets te veel zelfs, want echt veel Japans buiten de lessen om spreek ik daardoor niet, gelukkig is er TV).

Sinterklaas gaat dit jaar trouwens helemaal niet aan mijn schoentje voorbij! :). Ik ben met drie andere Nederlandse studenten op 2 december naar Kobe gegaan, waar er een sinterklaasintocht was. Ik heb dan wel geen cadeautjes van de sint gehad, maar wel perpernoten en marsepein en speculaas en banketstaaf :), en mij tussen de Nederlanders begeven en lekker gegeten. Maar daar heb ik foto’s van, dus ik zal nog wel wat meer vertellen wanneer ik die op orde heb.

Groetjes,

Laurens