Grauw’s blog

Nieuwe foto’s van Japan

December 10th, 2006

(Sorry to English readers, these logs are in Dutch, but you can look at the pictures ;))

Hoi!

Weer wat nieuwe foto’s en wat uitleg erbij. Ik heb maar niet meteen alle foto’s die ik heb genomen sinds de vorige keer online gezet, omdat het anders wel erg veel in één keer is. Volgende keer onze schooltrip naar Shikoku, en daarna zal ik de foto’s van de sinterklaasintocht en onze excursie naar de Nojima-breuk online zetten.

» Wat losse foto’s

Vlakbij Shugakuin zit een visboer, en het leuke is dat daar de hele tijd kleine en grote katjes en poezen omheen zwerven. De visboer staat overigens wel op goede voet met de katten :), misschien zijn ze wel van hem. Verder hebben we bij een ramen-restaurant gegeten waar altijd een rij voor staat (in Japan een teken dat het goed is :)). Ze maken hun noedels zelf, en de ramen was best lekker, alleen was het wel erg veel vlees, en ook een beetje veel.

» Weer een keertje naar Osaka

Ik ben weer eens naar Osaka geweest. Niet zo veel bijzonders te vertellen, maar wat wel shocking was is dat op de terugweg naar het station ik een kerel met een zonnebril en een dure zwarte auto met verduisterde ramen een jongen in elkaar zag trappen. Er stond een hele massa mensen omheen, maar niemand deed iets totdat de politie kort daarna aankwam (maar wel veel te laat natuurlijk), en ook die vond ik niet echt kordaat optreden. Ik weet niet of hij een yakuza-figuur (mafia) was of gewoon een rijkeluiszoontje, maar ik twijfelde of ik zelf wat zou moeten doen, stel dat hij van de yakuza is (we zijn ervoor gewaarschuwd tijdens de introductie). En toen kwam de politie al.

» Naar de Hiei-berg, en de tempel daarop

We (ik, Alfred en Joe) zijn naar de Hiei-berg geweest met bovenop een tempel. Het is niet zo ver, Yase is maar twee stations verder met het treintje dat langs ons huis in Shugakuin rijdt, maar we moesten uiteindelijk toch best vaak overstappen en de rit was iets duurder dan wij hadden verwacht. Maar het was wel leuk, met een bergtreintje en een kabelbaan, en de tempel bovenop de berg was best groot en ook de eerste keer dat ik een tempel van binnen heb gezien. Het weer was wel vrij miserabel.

» Playstation 3 en fiets

Als ik in Japan ben moet ik natuurlijk wel de nieuwste snufjes hebben. Naast de 1chip MSX waar ik het al eerder over heb gehad heb ik ook mijn handen op een Playstation 3 weten te leggen (deze is in Japan veel goedkoper dan in Nederland, dus het is heus wel een financieel bewuste aanschaf!). Ik ben blij dat ik weer spelletjes kan spelen :). Ook heb ik nu een TV zodat ik nu mijn PS3 en 1CM op mijn kamer kan gebruiken, en het is ook fijn dat ik nu na 10 uur –als de keuken sluit– Japanse TV kan kijken (die raar is maar ook wel leuk). Maar voorlopig heb ik nu wel weer genoeg electronica gekocht :).

» November-festival Kyoto universiteit

Bijna alle scholen in Japan hebben wel een keer per jaar een schoolfestival, waar de clubs en/of klassen activiteiten organiseren en een zakcentje bij kunnen verdienen. Het november-festival (NF) is een schoolfestival van Kyodai (de Kyoto-uni) dat vier dagen duurt, van donderdag tot zondag. Ik ben hier verder niet heel erg uitgebreid naar toe geweest omdat we in hetzelfde weekend een schooltrip naar Shikoku hadden, maar het was wel leuk en sfeervol. Er waren ook wat KUINEP-studenten die wat deden met hun clubs.

Ook heb ik hier nog op een berichtje van Jean en Hanneke gekregen, moeders die graag meer willen weten kunnen mijn antwoord daarop onderaan mijn vorige log lezen :).

Grauw

Comments

PS3 / Tempel by Jep at 2006-12-11 19:28

Hier in de US gaat de 20Gb Playstation 3 inmiddels voor $900, en de 60Gb voor rond de $1150, dus ik denk dat je wel een goede deal gedaan hebt :-)

Als je die tempel leuk vond kan ik ook de tempel aanraden in Himeiji. Ik weet niet meer hoe die heet, maar je moet een bus nemen vanaf het station in Himeiji, en 20 minuten later kom je bij een kabelbaan. Die gaat naar de tempel op de top van de berg. En als je daar toch in Himeiji bent is het kasteel van Himeiji ook de moeite waard.

Groeten,
Jep

Re: PS3 / Tempel by Grauw at 2006-12-12 12:39

Hey Jep!

Ik heb mijn PS3 verkregen door middel van een ‘crazy PS3 acquisition scheme’, dwz. ik heb een script gemaakt dat elke 5 minuten Amazon.co.jp checkt en mij op mijn mobiele telefoon mailt wanneer ze beschikbaar zijn (gebeurt ongeveer 1-2 per week, elke keer na 10 minuten alweer uitverkocht). Ik zit er nog aan te denken om in het kader van een ‘crazy money making scheme’ te proberen een tweede te bemachtigen om door te verkopen :).

Himeji-kasteel ben ik al geweest met de andere studenten een paar weken geleden. Foto’s daarvan doe ik binnenkort wel online (maar alles in 1 keer was een beetje veel, vandaar). Als ik een keer weer richting Himeji ga zal ik de tempel op de berg ook bezoeken, bedankt voor de tip!

Ait by Aaron at 2007-09-21 16:37

dope shizzle dude.