Grauw’s blog

(Sorry to English readers, these logs are in Dutch, but you can look at the pictures ;))

Hoi,

Ik heb mijn achterstallige foto’s op Picasa gezet. Het zijn er een beetje veel, maar het moet maar, want anders blijft het liggen :).

» Tweedaagse trip naar Shikoku

Gedurende twee dagen zijn we naar Shikoku en het Awaji-eiland geweest, op een trip georganiseerd door de Foreign Students Division. Achtereenvolgens zijn we naar het Himeji-kasteel, de Seto Ohashi-brug, een Ryokan (Japanse-stijl hotel), de Kotohira-tempel met 1368 traptreden om er te komen, de Nakano udonschool, en ten slotte de Naruto-draaikolken geweest. Waarschuwing: het zijn veel foto’s :).

» Boeken, verjaardagsfeestje MiLo

Met wat hulp van internet heb ik een grote boekwinkel in Kyoto gevonden (Junkudo) die ook flink wat Engelse boeken in zijn collectie heeft. Twee boeken gekocht (ondertussen ook nog twee andere). Eindelijk Knife of Dreams uit kunnen lezen :), maar nu moet ik weer heel lang wachten op het volgende deel. The Sword of Shannara kan je maar beter niet kopen, het is een stom boek en ik ben gestopt met het te lezen. Verder een paar foto’s van de verjaardag van MiLo.

» Weer wat foto’s van Kyoto

Ik had mijn fiets ’s nachts op een plek laten staan waar een groot ‘niet parkeren’-bord stond, en toen ik hem de volgende dag ging ophalen was hij weggehaald door de gemeente en moest ik hem op een plaats in het zuiden van Kyoto ophalen. Als ze niet wilden dat ik mijn fiets daar neerzette hadden ze wel voor en plek mogen zorgen waar ik hem wél kon parkeren, grmbl ><.

» Sinterklaasintocht in Kobe

Met Alfred, Grat en Linda zijn we naar de Sinterklaasintocht in Kobe geweest. Linda heeft blijkbaar wat contacten met de Nederlandse vereniging daar, en zodoende wisten we dat de Sint ook Kobe aandeed :). Naar verluid was hij in drie uur van Nederland naar Kobe gevaren, de Sint heeft een goede boot!

» De shamisen van Narazaki-sensei

Narazaki-sensei, een van onze drie Japans-leraren had zijn shamisen meegenomen. Hier had hij op de orientatielunch ook al een lied op gespeeld.

» Excursie naar de Nojima-breuklijn

Met een groepje van studenten die meededen aan het vak Tectonics of the Earth zijn we op een excursie gegaan naar de Nojima-breuk in de buurt van Kobe, om daar de effecten van een aardbeving te bekijken. Was een leuke trip.

Wel, dat was het. Oh, op Picasa kan nu ook video’s online zetten (dat kon vroeger alleen op betaalde accounts), dus deze zul je er ook hier en daar tussen kunnen vinden.

Tot de volgende keer! :)

Grauw

Comments

None.