Grauw’s blog

(Sorry to English readers, these logs are in Dutch, but you can look at the pictures ;))

Heb voor de verandering eens geprobeerd overal de accenten op te plaatsen. Een letter met een streep erboven betekent dat je hem wat langer uitspreekt. Affijn, de foto’s:

» Het treinstation bij Shūgakuin.

» Kerstavond 2006.

Joe zegt dat hij deze kerstavond nooit zal vergeten. Wel, het is zeker vrij uniek, fastfood eten bij Wendy’s Hamburgers, bier drinken, en karaoke zingen… ^_^

» Sneeuw op de dagen voor oud & nieuw.

» Nieuwjaarsdag.

» Wandelingetje in de buurt van de universiteit.

» Trip van twee weken naar Hokkaidō en Tōkyō.

Alfred, Joe en ik zijn in de wintervakantie op een trip van twee weken naar Hokkaidō en Tōkyō geweest. Om precies te zijn, we zijn naar het Sapporo sneeuwfestival (札幌雪祭), Hakodate (函館), Sendai (仙台) en Matsushima (松島), en ten slotte Tōkyō (東京) geweest. In Sapporo waren Katarina, Viktoria en Jacqueline er de eerste paar dagen ook, en in Tōkyō hadden we afgesproken met SangMin en Grat.

In Sapporo was het de week van het sneeuwfestival, waarbij ze een heleboel sneeuwsculpturen uitstallen, en ook allerlei dingen eromheen doen (zoals optredens). In het begin werden we weer eens bestormd door een roedel kleuterklassen die aan alle niet-Japanners vroegen of je op een kaartje aan wilde geven waar je vandaan komt. Leuk, maar na een tijdje toch maar geprobeerd te ontsnappen. Bij de tweede poging lukte het :).

Het was goed koud met een dik pak sneeuw, dus fijn weer. We zijn ook langs de Sapporo-bierbrouwerij geweest, met hmm lekker bier op het eind, en allerlei andere plaatsen. Ook naar de grootste boekwinkel van Hokkaido geweest, waar ze redelijk wat Engelse boeken hadden, en ook Engelstalige manga, goed leesvoer tijdens het reizen.

Daarna zijn we naar Hakodate gereisd, waar niet zoveel te beleven was behalve het mooie uitzicht vanaf een berg aan de rand van de stad. De volgende dag zijn we met de boot het water overgestoken naar Aomori op het hoofdeiland, en daarna meteen door met de bus naar Sendai. Deze oversteek was gelukkig korter dan de vorige, hij duurde maar een uur of vier (de boot van Kyōto naar Hokkaidō deed er 20 uur over). De busritten waren allemaal wel erg lang, telkens een uur of 6, gelukkig wel met genoeg beenruimte en goede stoelen.

Vanuit Sendai zijn we naar Matsushima geweest, wat één van de ‘drie beste uitzichten van Japan’ is, en het was inderdaad een mooi gebied (en het weer zat ook mee). Er zijn in totaal een paar honderd eilandjes, en het is ook mogelijk om een rondvaart te maken, maar dat hebben we niet gedaan. Toch een boel mooie dingen gezien, zie foto’s.

Ten slotte Tōkyō. Het is een grote stad, en er is veel te beleven, maar het is eigenlijk gewoon meer van hetzelfde, alleen dan groter. Wat dat betreft viel het dus een beetje tegen, je kan net zo goed naar Ōsaka gaan. Ik heb voornamelijk wat foto’s van Akihabara, het elektronische centrum van Tōkyō, en een soort van mecca voor ‘otaku’. We zijn ook een avond naar Roppongi geweest, het grootste uitgaansgebied in Japan (daar hebben ze niet zoveel van :)), en dat is wel aan te bevelen. De dag daarop met de bus terug naar Kyōto.

» Nieuwe airconditioner.

» Café Holland.

Dit café heeft Will gevonden, het is (min of meer) op loopafstand van Shūgakuin, en ze hebben pannenkoeken, stroopwafels en poffertjes. Helaas maar één soort pannenkoek, een restaurant à la die in Lage Vuursche was misschien iets te veel om op te hopen ^_^. Maar erg lekker om weer eens te eten, ik voeg het toe aan mijn dat-moet-ik-nog-eens-koken-lijst (waar tot dusver alleen hutspot op stond). Alleen stroop zal wat lastig aan te komen zijn hier.

» Hanami.

De kersebloesems (桜, sakura) bloeien en heel Japan gaat ‘hanami’, oftewel, blomme kijke. Zoveel mensen picknickend langs de rivier als in die foto op Wikipedia heb ik niet gezien. Die lelijke blauwe zeiltjes wel, in het Maruyama Park achter de Yasaka shrine. Kunnen ze niet ergens een beschaafd picknickkleedje op de kop tikken?

Maargoed, het is lente en lekker weer en de sakura bloeien ook mooi, dus ik geniet ervan :).

» Twee losse foto’s.

Ten slotte, hier en daar zijn er ook wat foto’s van de verkiezingen, want het is verkiezingstijd in Kyōto. En dat is te merken! De godsganse dag rijden er overal auto’s van verschillende kandidaten met luidsprekers op het dak rond, die allemaal verkondigen of je alsjeblieft op die-en die kandidaat wil stemmen, en daarbij een ontiegelijke herrie maken. Een in het bijzonder had een vrouw aan de luidspreker met een verschrikkelijk irritante schrille stem. Ik geloof dat het ‘Matsumoto’ was, en dat ik het me weet te herinneren zegt veel (niet op stemmen dus :)). Gelukkig is het nu (zo te horen) voorbij.

Oh, en ook nog een foto van het uitzicht nu uit mijn raam (beetje donker want het schemerde al), die kan je leuk vergelijken met de winterfoto van eind december.

Nou, dat was het weer. Ik ga slapen ^_^.

Grauw

Comments

Kersebloesem! by Menno at 2007-04-17 08:43

Goed om te horen dat alles goed gaat daaro, de kersebloesems zien er goed uit! De Hollandse varianten staan nu ook volop in bloei...

by Micha at 2007-04-19 10:03

hi,

a little question: do you know any good retro shop with a lot of msx-stuff in japan? can you post or mail me the addresses? (i will go to japan this fall.)

thanks a lot.

regards,
micha